Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2007

 

Toni Kukoč



Ένας απο τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες αποφάσισε χθές να σταματήσει το μπάσκετ σε ηλικία 38 ετών. Ο Toni Kukoč γεννήθηκε στο Σπλιτ και με τη Γιουγκοπλάστικα έγινε γνωστός σε όλη την Ευρώπη. Κατέκτησε τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών στη σειρά (1989,1990,1991) ενώ με την Εθνική ομάδα της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας πήρε το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο το 1988 και το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1990. Μεταγράφηκε στην Μπένετον Τρεβίζο το 1991 ενώ το 1992 πήρε με την Εθνική Κροατίας το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μετακόμισε το 1993 για λογαριασμό των Μπουλς. Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε προσωρινά αποσυρθεί άλλα όταν επέστρεψε, ο Κούκοτς είχε την ευτυχία να γίνει μέλος μίας εκ των καλύτερων ομάδων του ΝΒΑ στην ιστορία. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στους Μπουλς που κατέκτησαν τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (1996, 1997,1998).

Ήταν το μπασκετικό μου ειδωλό , αφού ήταν ο μοναδικός -αριστερόχειρας- παίχτης που μπορούσε να παίζει και τις 5 θέσεις !! Ήταν μοναδική εμπειρία να βλέπεις έναν τέτοιο παίχτη να παίζει μπάσκετ. Ήταν μέλος της θρυλικής Κροατίας του 1992 , μαζί με Petrovic , Radja , Brancovic , Komazec που κόντραρε στα ίσια την Dream Team 1.

Η απορία που θα έχω για πάντα και ποτέ δεν θα μου λυθεί είναι τί θα είχε γίνει σε εκείνο τον τελικό στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης , άν είχε κατέβει ομάδα απο την ενωμένη Γιουκοσλαβία.. Δηλαδή με παίχτες Σέρβους (Divac , Djorjevic , Danilovic , Savic) και τους υπόλοιπους ex-Γιουκοσλάβους (Paspali , Zdovc κλπ)......
????

Comments: Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?